Форум Петранка

Теми для публікацій та розмов


Свято села
16 липня 2009 ̳ (дописувач)

місто Бандера
30 листопада 2008 (патр)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

̳
дописувач
Тема: Свято села
СВЯТО СЕЛА в Угринові відбулось всупереч всім примхам погоди
На батьківщині Провідника ОУН Степана Бандери відбулись святкові заходи за програмою 'Угринівських фестин - 2009'.
Урочистості розпочались святковими богослужіннями у храмах Старого і Середнього Угриновів. Незважаючи на дощ, який не припинявся майже цілий день, відбулись такі акції як кінний похід 'Бандерія'(найактивніші учасники- Андрій Михайлюк, Іван Федорів, Василь Небилович) навколишніми селами, у кожному з яких учасники вшановували пам'ять борців за волю України - вояків ОУН-УПА, встановлювали вінки на символічних могилах, а також легкоатлетичний пробіг по маршруту: Угринів Підгоєцького району- Угринів Тисменецького району- Меморіальний комплекс С.Бандери у Старому Угринові, футбольний поєдинок.
Спеціально до свята було оновлено тематичні виставки історико-меморіального музею С. Бандери, а також Угринівського музею ім. родини Марчаків, презентовано книжку 'Наш Бандера'.
Впертість угринівців була винагороджена. Всупереч всім обставинам свято тривало. Коли підійшов час концерту, на майдані біля школи, дощ припинився. Сільський голова Тарас Федорів привітав односельчан із Святом Села, що відбувається щорічно 12 липня, у день Святих Петра і Павла, вже майже 15 років, повідомив, що до участі у фестинах долучились представники півтори десятка населених пунктів чотирьох районів Івано-Франківщини та Тернопільщини.
Бурхливі оплески глядачів здобули виступи як місцевих аматорів сцени (народного хорового фольклорного колективу Народного Дому Середнього Угринова під орудою Оксани Герус, вокалістів Мар'яни Якимович, Алли та Марійки Федорів з Народного Дому Старого Угринова, гумориста Івана Савчака (уродженця Середнього Угринова - теперішнього мешканця Угринова Тисменецького району) та його дочки Наталки, яка виконувала інструментальні класичні мелодії) так і гостей: троїстих музик з Городенківщини (керівник – колишній уродженець Середнього Угринова Ігор Винник), солістів Калуського ПК 'Мінерал' та сусідів - мистецького колективу 'Добрівляночка'.
З великим азартом сприйняли угринівці розіграш святкової лотереї, головним призом якої була мікрохвильова піч. Завершились цьогорічні фестини танцями далеко за північ. Земляки Степана Бандери ще раз довели усім, що уміють як самовіддано працювати, так і піднесено святкувати.


16 липня 2009


1


  Закрити  
  Закрити